‘Samen groei
je verder’

Echte aandacht
is schaars

Zonder dat je het doorhebt ben je er eigenlijk altijd naar op zoek: aandacht. Het is volgens mij de beste brandstof voor groei. Soms krijg je er zo weinig van dat je (meestal onbewust) in ongezonde herhaalpatronen vervalt. Aandacht hoeft niet altijd van anderen te komen, meestal is het probleem dat je jezelf te weinig aandacht geeft. Het opzoeken van een ervaren coach is dan een goede, eerste stap op weg groei.

Ik luister met compassie en zonder vooroordeel naar je. Tegelijkertijd is mijn aandacht absoluut niet vrijblijvend: ik stimuleer je om nieuwe wegen in te slaan.En als je dat aankunt confronteer ik je met de betekenis van je eigen uitspraken, patronen en gedragingen. Doordat ik al meer dan 25 jaar coach en ontelbaar veel opleidingen heb gedaan kan ik putten uit een groot palet aan instrumenten. Ik zoek altijd de meest passende of effectieve voor je uit. Zodat jij weer verder kunt groeien.

Nelson Mandela is een grote inspiratiebron voor me. Hij kon het vak van de coach niet beter verwoorden dan in zijn boek ‘De lange weg naar de vrijheid’. Het gaat over aandacht, compassie en tuinieren. Klik hier als je daar meer over wil lezen.

De metafoor:
Mijn tuinpad

Tuinieren is voor mij als coachen en trainingen geven. Zodra je mijn tuinpad oploopt zie je meteen wat ik bedoel; een kleurrijke en expressieve tuin. Doordat ik er elke dag mee bezig ben (ik bemest, snoei en geef alle planten en bomen veel aandacht) zie je, nee voel je, dat de passie ervan afspat. Speels ontspruiten de eerste, voorzichtige ontluikende takjes. Regelmatig word ik beloond met onverwachte wendingen. Dan beweeg ik natuurlijk mee, stuur voorzichtig bij en geniet intens van het proces. Het uitbotten, het ontkiemen, het groeien, het wieden van onkruid, het bloeien, het verval, het verteren van wat voorbij is als compost voor weer een nieuwe groei… Ik geniet van elk aspect ervan. De energie die dat geeft is voelbaar voor mij en mijn klanten. Zo groeien we samen verder.

Coachende gesprekken

Jouw talenten staan centraal. We zoeken samen naar de verdere ontplooiing daarvan. Maar we werken ook aan het bouwen van vangnetten voor je valkuilen. Je wordt bewuster van je kwaliteiten en het stressgedrag dat je in bepaalde situaties hebt. Ik stimuleer je graag om persoonlijke uitdagingen aan te gaan. Onze gesprekken zijn daarbij wisselend van karakter. Vaak inspirerend en bemoedigend. Soms volgend en dan weer sturend. Ze zijn in elk geval nooit saai.

Een serie
gesprekken

Een coachingtraject begint altijd met een vrijblijvende kennismaking: je hoeft die niet te betalen als we besluiten om niet samen op weg te gaan. Zo is de drempel naar jouw eerste stap naar groei het laagst. Daarna volgt meestal een traject van tien sessies van anderhalf uur. Soms korter.

Twee persoonlijkheidstesten geven ons beide meer inzicht in jouw motivaties, je kwaliteiten en je uitdagingen. Samen scherpen we jouw persoonlijke doelstellingen aan en gaan daarmee aan de slag. In de laatste sessie kijken we of je doelen zijn gehaald en wat de vervolgstappen zouden kunnen zijn.

Vertrouwelijk

Wat we samen bespreken is natuurlijk vertrouwelijk. Niemand krijgt inhoudelijke feedback over de sessies. Ook je werkgever krijgt dat niet. We kunnen het coaching traject eventueel wel starten en afsluiten met een gesprek tussen jou, je werkgever en mij. En alleen jij bepaalt dan wat inhoudelijk aan de orde komt.

Coachen is geen therapie

Ik doe geen curatieve, psychologische trajecten noch psychiatrische behandelingen. Daar zijn anderen beter in. Ik coach.

Onderwerpen

Denk aan leiderschap, communicatiekracht, bedrijfsstrategieën, brainstormen, charisma, delegeren, evalueren, feedback geven en ontvangen, initiatieven ontwikkelen, levensvragen, missie, motivatie, nieuwe baan of beroep, onderhandelen, persoonlijke effectiviteit, presenteren, professionaliseren, stress en burn-out, starten van een bedrijf, teambuilding, timemanagement, valkuilgedrag, verandermanagement, verdieping, visie en zingeving.

Inzichtelijke modellen

Ik heb buitengewoon veel verschillende soorten studies gevolgd en daar zal ik nooit mee ophouden. Dat is mijn vorm van aandacht geven aan mijzelf en mijn vak.

Ik werk onder andere met de negen drijfveren van het Enneagram, Transactionele Analyse, Voice Dialogue, ademhalingstechnieken, creatieve visualisatie, clearing modellen, conflicthantering, dagboeken schrijven, gesprekstechnieken, energetic linkage, focussen, droomanalyse, kernkwadranten, levensscripts, presentatietechnieken, rollenspellen, stemwerk, stress en burn-out programma’s en zelfsturend leren.

Samen onderweg

MaximuM is onderweg met o.a. Alfred, ABN-AMRO Bank, ANWB, AMREF Flying Docters, Born05, Boomerang Agency, BrandBase, BureauStoer, BVA Auctions, …….

Meer

Chase, Cheil, Cygnific, CNV Connectief, Consumentenbond, Databay, Dam Swindle, DDB Unlimited, Deltares, De Hartstichting, De Speld, Doornvogel, Ecom Trading, Eigen Fabrikaat, ENGIE, EY VODW, FCB Amsterdam, Food Cabinet, Fresh Bridge, Fjuze, Glasnost, Google, Havas WW, Havenbedrijf Rotterdam, Hema, HERC, HIVOS, INDIE, ING Bank, Internationaal Strafhof, InShared, Kabinet van de Koning, Kaliber, Kinesso, KPMG, Lucia Marthas Institute for Performing Arts, zes ministeries, Mediabrands, MVO Nederland, Natuurmonumenten, New Era Consultancy, Nomads, Ogilvy Nederland, Orde van Advokaten, OutShared, Pink Marketing, Pünktlich, Pink Rabbit, Publicis Groupe, PwC, Qontent Matters, Radio 538, RA*W, SchaalX, Schuberg Philis, Shell Recharge Solutions, Reshift Reprise Digital, Sonos Europe, Spark, TBWA\Neboko, The Gardeners, Talent Naar De Top, THNK, UM, UWV, VIA, Viktor & Rolf, Wereld Natuur Fonds, Wunderman Thompso, Yune, Yource Recruitement.

MaximuM loopt mee met accountants, account directors, account managers, acteurs, advocaten, agenten, art directors, architecten, auteurs, business directors, BN-ers, chefs, choreografen, client services directors, coaches, consultants, CEO’s, CFO’s, CMO’s, COO’s, communicatie managers, copywriters, creatieven, dansers, data engineers, designers, directeuren, diplomaten, DJ’s, docenten, Eerste Kamerleden, event managers, facilitair managers, filmmakers, financial controllers, freelancers, HR managers,  headhunters, interim managers, IT-specialisten, headhunters, journalisten, leden van het Europese Parlement, marketing managers, managing directors, mediastrategen, ministers, modeontwerpers, office managers, ondernemers, operations managers, politici, presentators, pr-managers, producers, product managers, raden van bestuur, raden van toezicht, rechters, reclamemakers, rtv-producers, schoolhoofden, schrijvers, secretarissen, sound designers, speechwriters, staatssecretarissen, strategen, theatermakers, traffic managers, trainers, Tweede Kamerleden, zangers en ZZP-ers.

WORKSHOPS

WORKSHOP

Beïnvloeding op het werk

Deze workshop ontwikkelde ik voor senior professionals die merken dat het niet altijd lukt om je mensen mee te krijgen in de gewenste richting. Alle kennis en ervaring die ze hebben is niet voldoende. Vastgeroeste patronen bij onszelf – en bij anderen – houden teams tegen om te doen wat echt nodig is. Het is uiteindelijk mijn meest geboekte workshop geworden voor leiders, managers, consultants en coaches die op zoek zijn naar hun persoonlijk leiderschap.

Allemaal besteden we veel tijd aan wat er letterlijk gezegd wordt. Er is te weinig aandacht voor ‘waarom’ en ‘hoe’ we de dingen zeggen. Transactionele Analyse laat ons zien hoe we daardoor verwikkeld kunnen raken in vastlopende patronen. In deze workshop kijken we naar de psychologische laag onder de woorden. Wat zeggen we eigenlijk tegen elkaar als we de dialoog niet alleen maar letterlijk nemen? Welke boodschappen zenden we uit? Welke boodschappen ontvangen we wel en welke niet? Spelen we spelletjes met elkaar? Zijn dat wel gezonde spelletjes? Dat kan vast anders. En effectiever.

We ontdekken praktische modellen van Transactionele Analyse zoals ego-toestanden (wie in ons is er aan het woord), het oké-kwadrant, de dramadriehoek, de winnaarsdriehoek, ons herhaalgedrag, de drivers & stoppers (wat moeten we van onszelf en wat mogen we niet van onszelf) en hoe we omgaan met positieve en negatieve aandacht. Ook het Enneagram met de negen drijfveren komt aan de orde. We wisselen theorie af met oefeningen waarbij deelnemers met elkaar werken en hun eigen ervaringen inbrengen. Na de vier studiedagen is het inzicht in de communicatiepatronen enorm toegenomen. Je herkent hoe zaken vastlopen en je weet hoe je dat kunt doorbreken. Je kan veel beter met conflicten omgaan. Je motiveert collega’s. Je kent jezelf beter en voortaan pak je zaken anders aan.

Voorjaarsgroep 2024

De donderdagen 18 april, 2 en 30 mei en 20 juni 2024 (van 10.00-16.30 uur)

Najaarsgroep 2024

De donderdagen 7 november, 21 november, 12 december 2024 en 16 januari 2025
(van 10.00-16.30 uur)

Kosten:

€ 1.595,- excl. 21% BTW, inclusief studiemateriaal en lunches.

Locatie:

Het Broekerhuis, Leeteinde 16, 1151 AK Broek in Waterland.

KLIK HIER OM JE IN TE SCHRIJVEN

WORKSHOP

Intervisiegroep Leiderschap & TA

Deze leiderschap workshop is exclusief voor senior professionals met kennis van Transactionele Analyse. Het is het vervolg op de workshop ‘Beïnvloeding op het werk’. De vorm is een intervisiegroep. Als deelnemer breng je praktische dillema’s van de werkvloer in en als groep kijken we er samen naar. Welk TA-model past op de gestelde vraag? Hoe pas je dat toe? Zo leren we van elkaar. Deze dagen geven je een frisse kijk op de uitdagingen op je werk.
Wat doe je als je zelf nogal kritisch bent en bevriest?De jouw bekende Transactionele Analyse-modellen pas je in de praktijk niet altijd toe. Regelmatig kom je voor zaken te staan waarin je die modellen best goed zou kunnen gebruiken. Het ontbreek je nog aan de praktische dagelijkse toepassing ervan. Als dat resoneert, dan zijn de ochtendsessies “Intervisiegroep Leiderschap & TA” echt iets voor jou.
Hier zijn een aantal praktijkvoorbeelden die tijdens de ochtendsessies aan bod kunnen komen:

Wat doe je met een onbetrouwbare collega of opdrachtgever?
Hoe ga je om met iemand die de werkelijkheid verdraait?
Wat doe je als je zelf nogal kritisch bent en bevriest?
Dramadriehoeken herkennen is vast makkelijk, maar hoe stap je er uit?
Welke opties misken je wanneer je in herhalende oude patronen stapt?
Hoe werk je aan meer authentiek leiderschap en autonomie?
Hoe spreek je iemand effectief aan op gedrag waar jij niet mee kunt leven?
Wat voor oplossingen geven Permissie-Protectie-Potentie je?
Hoe authentiek ben jij Boos-Bang-Blij-Bedroefd?

Data voorjaar 2024:

Vrijdag 12 april en vrijdag 17 mei 2024 (van 09.45 tot 12.45 uur).

Data seizoen 2024-2025:

Donderdag 10 oktober, vrijdag 8 november en vrijdag 13 december 2024.

Plus donderdag 6 februari, vrijdag 11 april en donderdag 8 mei 2025 (van 09.45 tot 12.45 uur).

Kosten:

Voor de hele serie van zes sessies: €1150 ex BTW. Losse bijeenkomst kosten € 275: reserveer dan minimaal drie bijeenkomsten.

Locatie:

Het Broekerhuis, Leeteinde 16, 1151 AK Broek in Waterland.

KLIK HIER OM JE IN TE SCHRIJVEN

WORKSHOP

Vergroot je charisma

Charisma is geen aangeboren eigenschap; het is ook geen gift van goden. Integendeel: je kunt het ontwikkelen en versterken. Eindelijk mag je iets vertellen over die nieuwe campagne, een nieuw programma, strategie of product waar je zo trots op bent. Of over de nieuwe richting waarin je je medewerkers wil meenemen. Je hebt er enorme zin in en je durft vol vertrouwen het podium te beklimmen. Niet alleen omdat je beter weet wat je wil vertellen, maar vooral omdat je begrijpt hoe je de harten van je publiek kunt raken en mensen kunt motiveren. We laten in deze workshop zien dat je verhaal meer impact krijgt door het met meer charisma over het voetlicht te brengen. Ontdek hoe je speelser en met meer gevoel je verhaal overtuigend kunt neerzetten. Het boek Vergroot je charisma is de inspirerende gids voor deze workshop. Klik hier voor een korte video over dit boek. En daarmee ligt charisma binnen jouw handbereik.

WORKSHOP

Overtuigend Communiceren

Deze training is helemaal praktijkgericht.
Klik hier voor meer info

Overtuigend Presenteren

Deze training is helemaal praktijkgericht.
Klik hier voor meer info

Overtuigend Leiderschap

Deze training is helemaal praktijkgericht.
Klik hier voor meer info

Teamdagen enneagram

Na deze dagen werken mensen beter met elkaar samen.
Klik hier voor meer info

Maximiliaan

Wie is Max?

Maximiliaan, de inspirerende & praktische coach

Maximiliaan Winkelhuis (vaak ook Max genoemd) heeft ruim vijfentwintig jaar ervaring als leiderschapscoach en communicatietrainer. Hij is daarmee een uiterst ervaren steun in de rug voor professionals uit het bedrijfsleven, de media, de politiek, de overheid en de danswereld. In zijn eerste carrière genoot hij van het leidinggeven als communicatiespecialist bij toonaangevende reclamebureaus.

In die tijd volgde hij een zwaar leiderschapsprogramma bij INSEAD. Daarna begon hij aan een opleiding Transformatie Psychologie bij Shakti Gawain op Hawaï en deed tegelijkertijd de driejarige opleiding bij het Instituut voor Transformatie Psychologie. Maximiliaan volgde daarna nog vele jaren opleidingen in persoonlijke groeitechnieken als Transactionele Analyse, Zelfsturend Leren, de drijfveren van het Enneagram, Voice Dialogue en Geweldloze Communicatie. Maximiliaan is een specialist op het gebied van het ontwikkelen van charismatisch leiderschap.

PUBLICATIES
VAN MAX

‘Vergroot je charisma’

Ontdek hoe je speelser en met meer gevoel je verhaal overtuigend kunt neerzetten. Vergroot je charisma is een gids met veel praktijkvoorbeelden, tests en tips die je helpen jezelf te laten zien, daarvan te genieten en anderen te raken met je verhaal.

‘Dansend naar je werk’

Dit boek staat boordevol praktische tips om je werkplezier te vergroten. Maximiliaan maakte dit boek in samenwerking met Lodewijk van der Peet en Esther Jansen.

Klik op de volgende links voor video’s van tips om minder te stressen tijdens werken, vergaderen en presenteren: Tip 13, Tip 49, Tip 67.

‘Hartverwarmende ijsbrekers’

Samen met Sophia Strydom heb ik een uiterst praktisch en vooral ook vrolijk boekje gemaakt dat je zal helpen bij het beginnen en afsluiten van gesprekken, vergaderingen en presentaties. Dit boekje is in 2023 in een kleine oplage gedrukt voor MaximuM-klanten en is nog te koop.

Het Drijfveren-in-kaartspel

Dit kaartspel geeft inzicht in je gedrag en dat van anderen.

‘Luxe Geheimen’

Dit culinaire boek publiceerde Maximiliaan met Margot Roggeveen. Eerder schreef hij Flaters & Foefjes en Toeters & Bellen.

‘Dance to your MaximuM’

Maximiliaan schreef rond de eeuwwisseling een coachingboek voor top dansers dat internationaal de standaard is geworden (en dat vertaald is in vele talen).

‘Dance without stress’

Dit boek legt uit wat stress is, hoe je het kan meten en het geeft 100 manieren om eraan te ontsnappen.

‘The Charismatic Dancer’

Dit boek uit 2023 helpt de lezer hoe ze een overtuigende danser worden. Het leert je dat je als danser niet alleen moet in te zetten op choreografie en techniek: er zijn maar liefst vijf ingrediënten en vijf innerlijke stemmen die je dansen aantrekkelijker maken. Klik hier voor reviews over dit boek.

Het team van Max

Samenwerken doe je niet zomaar

Het team waarmee ik graag samenwerk is prettig divers. We verschillen enorm als mensen en als coaches. Ze hebben indrukwekkende werkachtergronden en functies gehad voordat ze het coaching pad opliepen. Daardoor versterken we elkaar en dagen we elkaar gezond uit. Gelukkig hebben we ook sterke overeenkomsten: we zijn allemaal zwaar opgeleid en hebben de 10.000 uren ervaring met plezier doorstaan. We werken allemaal met dezelfde inzichtelijke modellen zoals het Enneagram en Transactionele Analyse. Dat werkt prettiger: er ontstaat zo geen spraakverwarring als meerdere coaches van MaximuM voor dezelfde opdrachtgever aan de slag zijn.

Titia,

de warme, persoonlijke coach

Titia Mulders legde al in de jaren negentig de basis voor haar werk als professioneel trainer en coach. Voor die tijd was zij vijfentwintig jaar werkzaam in de uitgeversbranche.

>>

De praktische werkervaring die zij opdoet in hoofdredactionele functies bij kranten, tijdschriften en televisie maakt dat zij als coach de vraagstukken van haar klanten zowel zakelijk als persoonlijk benadert.

Een driejarige studie Transformatie Psychologie, drie jaar opleiding in Organisatie- en Familie Opstellingen en het Masterscertificaat Transactionele Analyse vormen de inhoudelijke professionele basis voor haar werk. Verder verdiept zij zich in de Transformational Presence theorie van Alan Seale en bekwaamt zich in de toepassing van Geweldloze Communicatie en het Enneagram. Met deze mix van modellen is zij een specialist in een-op-een coaching trajecten. Begeleiding van veranderingsprocessen binnen organisaties en het trainen van managementteams.

Petra,

de inspirerende, verhalende coach

Petra Stienen werkte als diplomaat in het Midden-Oosten, Europa en de Verenigde Staten. Over haar werk als mensenrechtendiplomaat schreef ze het boek Dromen van een Arabische lente (2008).

>>

Daarna schreef ze nog twee boeken; Het andere Arabische geluid (2012) en Terug naar de Donderberg (2015). Door deze publicaties ontdekte Petra haar mogelijkheden als spreker in het openbaar en als adviseur in het werken met het grote publiek, met professionals, politici en pers.

Petra werkt als zelfstandig adviseur, coach en gespreksleider. Ze helpt haar cliënten om de kracht van hun professionele en persoonlijke verhalen charismatischer in te zetten. Daar schreef ze met Maximiliaan een boek over ‘Vergroot je charisma’. Petra kreeg de Vrouwen in de Media Award (2012), de Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg inspiratieprijs (2013) en de Aletta Jacobs Prijs (2016). Een dag in de week is ze senator in de Eerste Kamer voor D66.

Paul,

de wijze, creatieve coach

Paul van ’t Veld was in 1992 grondlegger van het reclamebureau Eigen Fabrikaat. Dit actiemarketingbureau wordt onderdeel van de DDB Groep Amsterdam. Binnen zijn bureau is Paul creatief directeur.

>>

In 2005 geeft hij zichzelf vrijaf en neemt afscheid van zijn bureau. Paul verdiept zich in coaching. Hij volgt de opleiding tot Voice Dialogue facilitator. Ook laat hij zich trainen door de grondleggers van deze methode: Dr. Hal Stone en Dr. Sidra Stone in de VS. In de jaren erna ontwikkelt Paul zich verder in Transactionele Analyse, NLP en Systemisch Werk.

Paul combineert al zijn opleidingen en ervaringen als creative coach bij MaximuM, bij THNK, the Amsterdam School of Creative Leadership en als zelfstandig opererend leiderschapscoach. Ook geeft hij workshops in systemisch werk bij Phoenix Opleidingen. Paul woont en werkt in Amsterdam en Barcelona.

Madelon,

de optimistische, ervaren trainer

Madelon Schaap start haar carrière in de communicatiewereld. Bij Leo Burnett wordt ze managing director en geeft dan leiding ruim 100 mensen.

>>

In 2002 begint ze 707 Brand Communications dat in korte tijd uitgroeit tot een middelgroot bureau. In 2010 neemt zij afscheid van het bureau om de wereld van de onafhankelijk adviseur, facilitator en trainer te verkennen. Ze laat zich inspireren door de Leo Burnett International facilitator en trainersopleidingen. Ze volgt een studie implementatie en verandermanagement, doet opleidingen in Transactionele Analyse en loopt de Natural Leadership Trail in Zuid-Afrika. Madelon heeft zich ontwikkeld als trainer op het gebied van communicatie, time & project managementtrainingen en bijvoorbeeld de drijfveren van het Enneagram. Madelon is daarnaast Gouverneur van de Rotary en EndPlasticSoup Fellow.

Sterke Leiders,

Lodewijk, Louis & Niels

Lodewijk van der Peet, Louis Stam en Niels van de Walle hebben Sterke Leiders opgezet. Een jonge, groeiende club met gedreven coaches. Stuk voor stuk waren ze kanjers in hun pre-coaching bestaan:

>>

Niels van de Walle was marketeer (bij o.a. Sonos en Nike) en reclamebureaudirecteur (Sid Lee), Lodewijk van der Peet is een gelauwerde creatief in de internationale reclamewereld en was ook algemeen directeur bij onder andere BeyenMeyer. Louis Stam was eerst jurist en is nu fitness ondernemer (Boostcamp). Inmiddels zijn Lodewijk, Louis en Niels opgeleid in Transactionele Analyse. Ze hebben alle drie hun Master gehaald bij Phoenix Opleidingen in Utrecht en doen mee aan de intervisiedagen van MaximuM. Lodewijk is net als Paul van ’t Veld ook verbonden aan THNK. Ze werken alle drie met de kennis en inzichten drijfveren van het Enneagram. Daarom zijn ze een welkome aanvulling voor onze opdrachtgevers.

Contact

Workshop

Overtuigend Communiceren

Graag schrijf ik me in.

De drie data worden in overleg met de deelnemers vastgesteld. Pas na jouw akkoord op die drie data sta je ingeschreven.

Workshop

Overtuigend Presenteren

Graag schrijf ik me in.

De drie data worden in overleg met de deelnemers vastgesteld. Pas na jouw akkoord op die drie data sta je ingeschreven.

Workshop

Overtuigend Leiderschap

Graag schrijf ik me in.

De drie data worden in overleg met de deelnemers vastgesteld. Pas na jouw akkoord op die drie data sta je ingeschreven.

Workshop

Intervisiegroep Leiderschap & TA

Graag schrijf ik me in.

DATA VOORJAAR 2024:
DATA SEIZOEN 2024-2025:

Workshop

Beïnvloeding op het werk

Graag schrijf ik me in.

Voorjaarsgroep 2024
Najaarsgroep 2024
18 april
2 april
30 mei
20 juni
7 november
21 november
12 december
16 januari 2025

Deze website maakt gebruik van cookies die noodzakelijk zijn om de website zo goed mogelijk te laten functioneren. Door op accepteren te klikken, geef je aan hiermee akkoord te gaan.

Accepteren